„Твоята първа работа има значение” – кампания за кариерно ориентиране

Posted Posted in Uncategorized

TELUS International Europe стартира мащабната кампания „Твоята първа работа има значение”, целяща да повлияе върху нагласите на младежите и техните родители, като акцентира върху важността на първата работа.

Фондация „Образование 5.0″ партнира на компанията с провеждането на открити лекции с експерти, които се стремят да запознаят младежите с процеса по кандидатстване за работа: как да изготвят тяхното първо CV, как да се подготвят за интервю за работа и каква е важността на трудовия договор.

По време на презентациите младежите ще научат за кариерните възможности и заетостта на гъвкаво работно време, които аутсорсинг индустрията предлага.

Повече информация можете да откриете на https://purvarabota.com/.

Предстоящи обучения

Posted Posted in Uncategorized

В края на 2018 г. успешно приключиха 12 обучения на тема „Създаване на учебно съдържание с добавена реалност (AR) с помощта на онлайн инструмент Smart CreatAR“, в които се включиха над 150 педагогически специалисти.
Обученията ще продължат и през 2019 г., като първото от тях е планирано за 09.03. (събота) в СУ “Сава Доброплодни”, гр. Шумен. Обучението носи един квалификационен кредит и е безплатно за обучаемите, тъй като разходите се покриват от Samsung Electronics България.
Можете да заявите участие като се регистрирате тук.
Поради големия интерес към Smart CreatAR предвиждаме това да бъде само първото от редица обучения, които ще се проведат през 2019 г. Допълнително ще бъде публикуван и детайлен график.

SmartClassroom.bg предоставя допълнителни ресурси за учители и ученици

Posted Posted in Новини

В платформата за смесено обучение – SmartClassroom.bg са достъпни три допълнителни модула за насърчаването и развитието на дигиталната компетентност и инициативността.
Първият от тях е насочен към дигиталната идентичност на всеки човек и актуалната тема за личните данни. Вторият модул я разглежда от позицията на дигиталния маркетинг като безценен инструмент на съвременния бизнес. Третият оценява предимствата на дигиталния маркетинг от гледна точка на инвестирани средства и постигнати резултати. Модулите могат да се използват както самостоятелно, така и да се надградят в посочената последователност.
Разработването на висококачествено учебно съдържание е сред приоритетите на Образование 5.0 и Samsung. Платформата smartclassroom.bg насърчава учителите да проявяват творчество, създавайки собствени уроци. Но ги подпомага и чрез допълнителни ресурси, разработени от експерти. Ресурсите могат да се използват както самостоятелно, така и за надграждане на обучението по други предмети. Дейностите в съдържанието са обвързани и с упражнения с добавена реалност, така че по съвременен и атрактивен начин учениците да приложат своите знания и умения.

Класиране в състезанието Growing Talents 2018

Posted Posted in Новини

Благодарим на всички участници, които се включиха в състезанието на Samsung и Образование 5.0 – Growing Talents 2018! Щастливи сме, че получихме оригинални, иновативни и различни идеи, повечето от които са почти готови за директна реализация в практиката. Поздравления за чудесното представяне на всички участници!

Отборите, които ще имат възможност да се обучават в рамките на Growing Talents академията и да продължат работата по идеята си са:

Junior Inventors;

Разходка из парка;

PlayIT;

EasyShopping;

AR Navigation;

WECHANGE

Всички учители, ръководители на отборите, ще получат по e-mail допълнителна информация за провеждането на академията. Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас на office@edu5.0.bg

Участвай в състезанието Growing talents на Samsung и фондация Образование 5.0

Posted Posted in Новини

Кандидатствай с екип от двама свои приятели в националното състезание Growing Talents. Използвай своите познания в технологичната сфера и предприемаческите си умения, за да създадеш иновативна идея за прилагане на добавена реалност (augmented reality – AR)!

Най-добрите 5 екипа ще получат уникалната възможност да се включат в лятната академия Growing Talents в София. Те ще работят по своите идеи с помощта на опитни ментори – предприемачи и програмисти, ще изградят нови приятелства и ще придобият ценни практически умения, докато се забавляват.

Growing Talents 2018 приключи и регистрацията е затворена. Надяваме се да се включите в Growing Talents 2019!