Стартира Growing Talents – състезание и лятна академия за ученици

Posted Posted in Uncategorized

Стартира състезанието и лятна академия за ученици GrowingTalents, част от проекта SmartClassroom, който “Образование 5.0” осъществява в партньорство със Samsung Electronics Bulgaria.

Инициативата Growing Talents е насочена към млади таланти с оригинални и осъществими идеи за използване на новите технологии в различни сфери на живота.

Темата на Growing Talents за 2019 е: „Приложение на технологията добавена реалност (AR) в сферата на образованието“. Инициативата протича в два кръга.

  • Първи кръг онлайн състезание с разработени от ученически екипи образователни ресурси с AR (или идея за такива). В първи кръг могат да участват ученици от всички етапи на училищното образование в екип с учител. Краен срок за подаване от учителя на заявка за участие – 25 април.
  • Втори кръг тридневна Академия в началото на месец юли в София за класиралите се от първия кръг ученици от гимназиалните етапи. В рамките на Академията учениците преминават допълнително обучение и работят за усъвършенстване на разработените от тях образователни ресурси. Всички разходи за участие в Академията се поемат от организаторите.

Победителите от всеки кръг получават награди. Създадените образователни ресурси се включват в мобилното приложение Smart Classroom AR, в което вече има над 150 упражнения по различни предмети за всички класове. Най-добрите приложими идеи ще бъдат основа за нови разработки за обогатяване на приложението.

“Образование 5.0” насърчава ученици от всички училища да се включат в инициативата. Повече информация за условията и сроковете за участие в GrowingTalents можете да намерите тук.

Силен старт на Smart CreatAR за 2019 г.

Posted Posted in Uncategorized

От началото на 2019 г. стартираха обученията за работа с онлайн инструмента за създаване на учебно съдържание с добавена реалност Smart CreatAR. Само през февруари и март в страната бяха обучени над 200 учители от училища в областите Шумен, Пазарджик, Благоевград, Русе и студенти педагози от РУ „Ангел Кънчев“ и СУ „Св. Климент Охридски“. В средата на онлайн инструмента Smart CreatAR те създадоха своите първи упражнения, които тестваха с помощта на мобилното приложение Smart Classroom AR. За да ги направите и вие е достатъчно да свалите приложението от Google Play и да използвате универсалния маркер – корица на ученическа книжка!

Статистика 2019 г. – първо тримесечие

  • 207 учители и студенти педагози
  • Училища от 33 населени места – градове и села, в областите Шумен, Пазарджик, Благоевград, Русе, София
  • Учители от различни видове училища – начални, основни, обединени, средни, профилирани и професионални гимназии

Към 9 април – 145 публикувани упражнения в приложението Smart Classroom AR, от които над 100 са създадени от учители след преминаване на обучение за работа с онлайн инструмента Smart CreatAR. Всеки ден броят на упражненията расте.

ИКТ семинар за учители в начален етап

Posted Posted in Uncategorized

РУО – София-град съвместно с Фондация „Образование  5.0“ организира семинари за учители от начален етап на 21.03.2019 г.,– от 10.00 ч. и от 14.00 ч., в залата на 18. СУ „Уилям Гладстон“ – район Възраждане, ул. „Пиротска“ № 68 (транспорт: метростанция „Опълченска“, тролейбуси №№ 1 и 5, автобуси №№ 60 и 74, трамваи №№ 20 и 22). Ще бъдат представени инструментът за създаване на учебно съдържание с добавена реалност(AR) и мобилното приложение Smart Classroom AR, през което те се изпълняват.

Първи стъпки със Smart CreatAR

Posted Posted in Uncategorized

В края на 2018 г. успешно приключиха 10 обучения в страната на тема „Създаване на учебно съдържание с добавена реалност (AR) с помощта на онлайн инструмент Smart CreatAR“, в които се включиха над 150 педагогически специалисти и студенти бъдещи педагози. Учителите вече разработват и публикуват свои упражнения по различни предмети, които можете да намерите в мобилното приложение Smart Classroom AR, както и на https://ar.smartclassroom.bg.

Обученията ще продължат и през 2019 г. Следете новините на уебсайта на „Образование 5.0“: https://edu5.0.bg/news.

Статистика 2018 г.

  • 10 обучения
  • 150 учители и студенти педагози
  • Училища от 8 града в областите – София, Пазарджик, Русе, Благоевград, Пловдив, Велико Търново, Варна
  • Учители от различни видове училища – основни, средни, профилирани гимназии

Предстоящи обучения

Posted Posted in Uncategorized

До края на учебната година предстоят обучения по всички наши програми, регистрирани в ИРОПК:

Датите за съответната област се публикуват в графика на нашия уебсайт.

Ако във Вашето училище има достатъчен брой участници за сформиране на група (между 15 и 20 души), можете да направите отделна заявка.

Организираните обучения в рамките на проект Smart Classroom на Samsung са безплатни за участниците и носят един квалификационен кредит.

За информация във връзка с обученията използвайте контактната ни форма или ни пишете на office@edu5.0.bg.

SmartClassroom.bg предоставя допълнителни ресурси за учители и ученици

Posted Posted in Новини

В платформата за смесено обучение – SmartClassroom.bg са достъпни три допълнителни модула за насърчаването и развитието на дигиталната компетентност и инициативността.
Първият от тях е насочен към дигиталната идентичност на всеки човек и актуалната тема за личните данни. Вторият модул я разглежда от позицията на дигиталния маркетинг като безценен инструмент на съвременния бизнес. Третият оценява предимствата на дигиталния маркетинг от гледна точка на инвестирани средства и постигнати резултати. Модулите могат да се използват както самостоятелно, така и да се надградят в посочената последователност.
Разработването на висококачествено учебно съдържание е сред приоритетите на Образование 5.0 и Samsung. Платформата smartclassroom.bg насърчава учителите да проявяват творчество, създавайки собствени уроци. Но ги подпомага и чрез допълнителни ресурси, разработени от експерти. Ресурсите могат да се използват както самостоятелно, така и за надграждане на обучението по други предмети. Дейностите в съдържанието са обвързани и с упражнения с добавена реалност, така че по съвременен и атрактивен начин учениците да приложат своите знания и умения.

Класиране в състезанието Growing Talents 2018

Posted Posted in Новини

Благодарим на всички участници, които се включиха в състезанието на Samsung и Образование 5.0 – Growing Talents 2018! Щастливи сме, че получихме оригинални, иновативни и различни идеи, повечето от които са почти готови за директна реализация в практиката. Поздравления за чудесното представяне на всички участници!

Отборите, които ще имат възможност да се обучават в рамките на Growing Talents академията и да продължат работата по идеята си са:

Junior Inventors;

Разходка из парка;

PlayIT;

EasyShopping;

AR Navigation;

WECHANGE

Всички учители, ръководители на отборите, ще получат по e-mail допълнителна информация за провеждането на академията. Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас на office@edu5.0.bg

Участвай в състезанието Growing talents на Samsung и фондация Образование 5.0

Posted Posted in Новини

Кандидатствай с екип от двама свои приятели в националното състезание Growing Talents. Използвай своите познания в технологичната сфера и предприемаческите си умения, за да създадеш иновативна идея за прилагане на добавена реалност (augmented reality – AR)!

Най-добрите 5 екипа ще получат уникалната възможност да се включат в лятната академия Growing Talents в София. Те ще работят по своите идеи с помощта на опитни ментори – предприемачи и програмисти, ще изградят нови приятелства и ще придобият ценни практически умения, докато се забавляват.

Growing Talents 2018 приключи и регистрацията е затворена. Надяваме се да се включите в Growing Talents 2019!