Изкуството оригами в образователна среда

Описание

В монографията са разгледани основни теоретически и практически въпроси, свързани с използване на изкуството оригами в образователна среда, като се поставя акцент върху неговите педагогически, методически и терапевтични възможности. Оригами е изключително достъпно за всички възрасти, дори и за най-малките. То способства за развитие на паметта, вниманието, въображението, сръчността на двете ръце и възпитава в дисциплина, отговорност и прецизност в процеса на работа.

 

Във второто допълнено издание са представени в отделен раздел като албум стъпките за изработване на примерните оригами фигури, с които се демонстрират възможностите за използване на описаните начални форми. Цветните илюстрации в албума дават възможност да се видят много по-добре подробностите, с които е свързана технологията на работа. Представените фигури са подбрани така, че да бъдат в сферата на възможностите на 6 – 10-годишни ученици и са само начало на приключенията им в магическия свят на изкуството оригами.

 

Книгата може да бъде намерена в книжарницата на Факултета по науки за образованието и изкуствата на СУ „Климент Охридски“, София 1574, бул. „Шипченски проход“ 69 А, както и да бъде заявена онлайн на office@edu5.0.bg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp