Стартира Growing Talents – състезание и лятна академия за ученици

laptop-2411303_640-2

Стартира състезанието и лятна академия за ученици GrowingTalents, част от проекта SmartClassroom, който “Образование 5.0” осъществява в партньорство със Samsung Electronics Bulgaria.

Инициативата Growing Talents е насочена към млади таланти с оригинални и осъществими идеи за използване на новите технологии в различни сфери на живота.

Темата на Growing Talents за 2019 е: „Приложение на технологията добавена реалност (AR) в сферата на образованието“. Инициативата протича в два кръга.

  • Първи кръг онлайн състезание с разработени от ученически екипи образователни ресурси с AR (или идея за такива). В първи кръг могат да участват ученици от всички етапи на училищното образование в екип с учител. Краен срок за подаване от учителя на заявка за участие – 25 април.
  • Втори кръг тридневна Академия в началото на месец юли в София за класиралите се от първия кръг ученици от гимназиалните етапи. В рамките на Академията учениците преминават допълнително обучение и работят за усъвършенстване на разработените от тях образователни ресурси. Всички разходи за участие в Академията се поемат от организаторите.

Победителите от всеки кръг получават награди. Създадените образователни ресурси се включват в мобилното приложение Smart Classroom AR, в което вече има над 150 упражнения по различни предмети за всички класове. Най-добрите приложими идеи ще бъдат основа за нови разработки за обогатяване на приложението.

“Образование 5.0” насърчава ученици от всички училища да се включат в инициативата. Повече информация за условията и сроковете за участие в GrowingTalents можете да намерите тук.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp