Започва кандидатстването в конкурса Solve for Tomorrow България

Samsung_Solve for Tomorrow2
29.09.2022

Инциативата на Samsung България дава възможност на ученици и учители да предложат решения на проблеми в общността от 29 септември до 10 ноември

 

Samsung България дава началото на кандидатстването в конкурса Solve for Tomorrow, част от програмите за корпоративна социална отговорност на компанията. От 29 септември до 10 ноември учители и ученици от цялата страна имат възможност да се включат в конкурса за търсене на иновативни решения за справяне с проблеми в общността. Участниците трябва да предложат идеи, които прилагат STEM умения и дизайн мислене, за да решат казус или да подобрят дадена сфера в обществото. Участниците могат да предложат идеи в категории „Околна среда и климат“, „Социално равенство“ и „Безопасност и здраве“.

В конкурса Solve for Tomorrow могат да се включат ученици от 10., 11. и 12. клас в екип от максимум 4 души, като задължително условие е един от тях да е учител. Конкурсът ще премине на 4 етапа – кандидатстване, избор на 9 отбора полуфиналисти, менторска програма и създаване на прототип от полуфиналистите, и финално събитие за представяне на прототипите и обявяване на победителите. А победителите в конкурса ще получат като награди някои от на най-обичаните продукти на Samsung.

Желаещите да се включат в предизвикателството Solve for Tomorrow следва да изпратят своята идея на сайтаhttps://www.solvefortomorrow.bg, където ще се публикува редовно цялата информация, свързана с конкурса.

Етапи и важни срокове за участие в конкурса за иновативни решения Solve for Tomorrow:

  1. Кандидатстване за участие – от 09.2022 г. до 24:00 ч. на 10.11.2022 г.
  2. Обявяване на полуфиналистите – до 21.11.2022 г. на сайта solvefortomorrow.bg
  3. Менторска програма и създаване на прототип – от 22.11.2022 г. до 15.02.2023 г.
  4. Финално събитие и обявяване на победителите – март 2023 г., гр. София.

В рамките на конкурса Solve for Tomorrow има и специална категория, насочена към учителите за създаване на упражнения с добавена реалност (AR) с инструмента Smart CreatAR. Кандидатстването може да стане в периода от 29.09.2022 г. до 24:00 ч. на 31.01.2023 г. До 06.02.2023 г. ще бъдат обявени 3 полуфиналисти, които също ще вземат участие във финалното събитие през март 2023 г.

Условията за участие в конкурса са подробно описани в неговия Регламент, публикуван на сайта: https://www.solvefortomorrow.bg

Solve for Tomorrow е международна програма, част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung, която започва през 2010 г. и към момента е достигнала до 1,8 милиона ученици в 23 държави. Благодарение на нея, учениците дават своя принос към обществото, като същевременно развиват критично мислене, лидерство и интерес към STEM умения.

В България Solve for Tomorrow се развива пилотно и освен конкурса, предоставя и безплатни обучения за учители от цялата страна по дизайн мислене и създаване на учебно съдържание с добавена реалност (AR). Първото от тях се проведе през юли и в него се включиха над 20 учители от 10 града. Целта на обучението бе да подпомогне учителите в подготовката на младежите за участие в конкурса чрез прилагане на проектно базирано обучение и насърчаване на STEM уменията. Обученията се организират от фондация „Образование 5.0“, партньор на Samsung България в този проект. Информация за графика им може да бъде получена на сайта на фондацията.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp