Обучение за прилагане на STEAM подхода в класната стая

Screenshot 2021-12-19 at 22.36.21
13.12.2021

 

На 10 и 11 декември в Научно-образователния център STEAM, гр. Шумен, се проведе обучение по програма „Предизвикателства и възможности при прилагане на STEAM методологията в учебния процес“, организирано от „Образование 5.0“ в партньорство с „Иновации и консултиране“ и с лектори Силвина Симеонова, ръководител на Центъра, и д-р Ангел Ангелов от „Иновации и консултиране“.

В продължение на два дни учители от ДГ „Слънце“ в града се запознаха със същността на STEAM обучението, което надгражда познатия STEM подход, обединяващ природни науки, технологии, инженерство и математика, като го надгражда с изкуства и дизайн. Дисциплините не се изучават поотделно, а интегрирано на базата на реалното им приложение в практиката. Целта е да се привлече интересът на децата към науката и технологиите и едновременно да се развият критично и творческо мислене, с което се насърчава създаването на иновации. Програмата е с практическа насоченост и включва поредица от научни експерименти, които въвеждат малки и големи в интригуващия свят на науката и изкуството.

 

Вижте видео от обучението на 10.12.2021 г.

 

Първото подобно обучение бе проведено в края на 2019 г.  в рамките на Националния практически семинар „STEAM – предизвикателства и възможности“, на който “Образование 5.0” е партньор и съорганизатор.

Програма „Предизвикателства и възможности при прилагане на STEAM методологията в учебния процес“ е вписана в Информационния регистър на одобрените програми за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти (УИН 67500004). Заявка за обучение през 2022 г. можете да подадете през сайта на „Иновации и консултиране“ на: https://innovateconsult.net/education/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp