Уебинар „Приложението на интерактивните дисплеи в учебния процес“

283707565_345685247505271_2553353424971639940_n
28.05.2022

На 28 май 2022 г. се проведе уебинар на тема „Приложението на интерактивните дисплеи в учебния процес“, организиран съвместно от Samsung Electronics България и фондация „Образование 5.0. В събитието се включиха над 50 участници – учители от училища и детски градини, както и университетски преподаватели.

Акцентът на програмата бе върху интерактивните цифрови дисплеи със сензорен екран от серията Samsung Flip – готово решение, с което може да се започне веднага работа, без да е необходим допълнителен хардуер или софтуер. Участниците се запознаха с техните функции – за презентиране, за писане – от един или няколко души едновременно, за чертане и за работа с изображения и предимства, връзка с интернет.

Лектори на уебинара бяха д-р Ангел Ангелов от СУ „Сава Доброплодни“ – Шумен, Таня Сребрева от ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ – Бургас, и Миглена Велячка от НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ – Благоевград, които споделиха как използват интерактивни дисплеи в ежедневната си работа. Бяха показани възможности за свързване с други устройства, работа с интерактивни онлайн географски карти, използване на мобилни приложения. Особен интерес предизвика демонстрацията на Антонио Йоцов, млад художник с редица отличия, който пресъздаде специално за участниците сцена от „Малкия принц“ с помощта на уникалната функция на Samsung Flip за рисуване с четка с акварелни или маслени бои

В края на събитието бяха представени актуалните възможности за финансиране на покупка на интерактивни дисплеи по програмите на МОН и организаторите отговориха на въпросите от публиката.

За образователните институции Samsung България предвижда специални оферти. За връзка с екипа му относно тестване и оферта за Samsung Flip: Борислав Манов на b.manov@samsung.com и Анна Плугчиева на a.plugchieva@samsung.com

Презентация на събитието с основните моменти от него:

Записът от уебинара може да се види на следния линк: https://youtu.be/gCQeqbZALnQ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp