Завърши академията за млади таланти Growing Talents на Samsung България

Screenshot-2019-07-05-at-15.14.47

Samsung България и партньорите им от фондация Образование 5.0 и Infinno продължават да развиват и модернизират учебния процес. В мобилното приложение Smart Classroom AR  вече има над 250 упражнения по различни предмети за всички класове, а в процес на одобрение са още над 350 упражнения. Част от тях са резултат от успешното сътрудничество между учители и ученици в създаването и добавянето на нови упражнения.

Това бе и задачата в рамките на лятната академия Growing Talents, а темата за 2019 бе: „Приложение на технологията добавена реалност (AR) в сферата на образованието“. Предизвикателството пред отборите от учител и ученици беше да създадат иновативно учебно съдържание, използвайки добавена реалност чрез платформата SmartCreatAR.

Целта на академията беше отборите ученици заедно със своя учител да идентифицират и проучат проблемен въпрос по тема от един или повече учебни предмети и да предложат как да го решат  с образователен ресурс – игра, казус или упражнения с добавена реалност (AR). На всеки етап от проекта участниците получаваха подкрепа и обучение по менторите на академията.

Днес, във финалния етап от академията, екипите презентираха своите идеи за учебни ресурси с добавена реалност, които усъвършенстваха през последните три дни.

Победител в академията стана отбор RoboMath от СУ „Сава Доброплодни“, град Шумен с ръководител Ангел Ангелов – Ачо.

Отборът спечели с идеята си за създаване на ресурси с добавена реалност, предназначени за онагледяване на ръбести и валчести тела по интересен и интерактивен начин, като представя телата с формите на различни известни сгради или природни забележителности. Отбор RoboMath вярва, че такива ресурси могат да помогнат на учениците от 5, 6 и 12 клас да се запознаят с геометричните тела и да развият своето пространственото мислене, като междувременно се запознаят и с популярни забележителности и обекти по света, използвайки добавена реалност и своя смартфон. Така по естествен и атрактивен начин се осъществят връзки с между математиката и предмети като информационни технологии, история и цивилизации, география и икономика.

Останалите отбори финалисти представиха своите идеи за упражнения с добавена реалност в областта на географията и здравословното хранене като превенция за последващи заболявания.

Академията GrowingTalents е част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung България и локалната програма за дигитализиране на учебния процес в България SmartClassroom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp